В Україні працюють над спрощенням процедури усиновлення: вже можна записатися на консультацію онлайн

В Україні понад 17 тисяч дітей потребують усиновлення. Кількість кандидатів на батьківство — в рази менша. Одна з причин, чому кандидатів мало — важка процедура усиновлення. 

Мінсоцполітики, разом з Мінцифрою та за підтримки радника —  уповноваженого президента України з прав дитини та дитячої реабілітації реалізували проект спрощеної процедури для громадян, які виявили бажання взяти на виховання дитину. Тепер треба лише 5 хвилин, щоб лишити заявку на первинну консультацію. 

Надіслати такий запит можна буде під час особистого прийому, як було раніше, так і через «Дію» . Служби у справах дітей працюють, як раніше.

 

Як це зробити:

Записатися на консультацію в «Дії» можна в розділі «Сім’я». Вся інформація про кандидата підтягується автоматично. Авторизація відбувається через електронний підпис. 

Протягом 15 днів відповідна служба зв’язується із заявником. Саму консультацію також можна буде відвідати онлайн і оффлайн.

Триває робота над наступними етапами послуги. Очікується, що до кінця серпня онлайн можна буде подати і заяву для усиновлення дитини та кандидата на батька-опікуна.

За даними Мінсоцполітики, із 706 дитячих будинків, 282 здійснили евакуацію дітей, в межах України або за кордон. Загальна цифра — 6 506 дітей в евакуації. В межах України — 2 278, а за межі — 4228 дітлахів. Якщо говорити про переміщені сім’ї, то це 1 750 сімей —  будинки сімейного типу та прийомні сім’ї.

Читайте також

Total
0
Share