27 квітня у Харкові. Основна інформація станом на ранок

Генштаб, ранкове зведення щодо Слобожанщини:

▪️Триває наступ противника у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з окупованим Кримом.

▪️Найбільша активність угруповання окупаційних військ спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

▪️Противник намагається доукомплектувати підрозділи, що зазнали втрат під час бойових дій, технікою. Зокрема, за рахунок зняття її зі зберігання на складах та базах військових округів. Транспортування техніки на територію України здійснюється зазвичай залізницею.

▪️Окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по житлових кварталах на території України.

▪️На Слобожанському напрямку противник продовжує завдавати авіаційних ударів та уражати артилерією інфраструктуру Харкова.

▪️На Ізюмському напрямку підрозділи зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії і 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ проводять наступальні дії у напрямку Барвінкового. Противник оволодів північно-східною околицею населеного пункту Велика Комишуваха, а також взяв під контроль населений пункт Заводи.

▪️З метою нарощування угруповання військ окупанти перекинули з території Бєлгородської області до Ізюма дві батальйонних тактичних групи зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ. Крім того, у районах населених пунктів Бєлгородської області противник розгорнув два ракетних дивізіони ОТРК «Іскандер-М».

Нашими воїнами за попередню добу було уражено сім повітряних цілей:

— літак Су-25,

— вертоліт Ка-52,

— три БПЛА оперативно-тактичного рівня

— дві крилаті ракети.


Оперативна інформація від Держслужби із надзвичайних ситуацій у Харківській області. 27 квітня, 7:30
▪️ За добу рятувальники 23 рази виїжджали на ліквідацію пожеж, 14 з яких виникли через ворожі обстріли.
Горіли багатоповерхові та приватні будинки, гаражі, автомобілі. П’ять пожеж виникло у Київському, чотири — у Московському районах Харкова, ще п’ять разів рятувальників викликали у Харківський район області.
▪️ 26 квітня Київському районі внаслідок ракетного обстрілу влучило в приватний житловий будинок, він загорівся разом з двома легковими автомобілями. Пожежу ліквідовано.
▪️ Також сьогодні вночі у Київському районі Харкова внаслідок ракетного обстрілу сталося влучання в 9-поверховий житловий будинок, зруйновано квартири на 3 та 4 поверхах з послідуючим загорянням. Попередньо, жертв та постраждалих немає. Пожежу ліквідовано.
▪️ Дев’ять разів рятувальники виїжджали на ліквідацію пожеж, не пов’язаних з обстрілами. П’ять разів — на допомогу населенню та усуненню наслідків ДТП.
▪️ Протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського та Слобідського районів Харкова.
▪️ Піротехніки ДСНС протягом доби здійснили 58 виїздів на знешкодження боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Рейси «Укрзалізниці» з Харкова:

11:30 — 209/210 Харків-Пас. — Івано-Франківськ
13:55 Лозова – Ужгород (безкоштовний) 46/45
14:58 Полтава Півд. – Ім. Т.Шевченка 17/18
18:53 Харків-Пас – Івано-Франківськ 2/1
19:27 Харків-Пас – Дніпро 795/796
21:16 Харків-Пас – Київ-Пас 164/163
21:43 Кропивницький – Одеса-Головна 8/7


Де отримати гуманітарку:  

Список відділень Нової Пошти, які працюють на Харківщині. Зауважимо, що графік роботи у місті — з 09:00 до 18:00. В населених пунктах області години роботи різняться.

Про погоду: 

Небо у Харкові сьогодні буде хмарним, але від того — не менш чудовим. Надвечір погода проясниться, а день очікується теплим, до +16℃.

 

Читайте також

Total
0
Share