Верховна Рада пропонує створити спеціальний трибунал для розслідування злочинів рф щодо українського народу

Напередодні Великодня стали відомі нові факти геноциду українського народу російськими військами на території України. Про них повідомили на офіційному вебпорталі парламенту нашої держави.

 

Ще одну братську могилу виявлено на околиці Маріуполя, у селищі Виноградне. На супутникових знімках Planet від 20 квітня розмір масового поховання становить 45 на 25 метрів. Тут може бути поховано не менше 1 000 вбитих рашистами маріупольців, зазначили в Маріупольській міськраді.

Зараз у місті проводиться зачистка завалів Драматичного театру. Окупанти упаковують знайдені тіла загиблих в пластикові мішки, тракторами та вантажівками переміщують до накопичувача в промисловій зоні в районі Нікольського шосе. Далі тіла вивозять в селище Мангуш, де насипом звалюють в 300-метрову траншею. У Мангуші могли поховати від трьох до дев’яти тисяч маріупольців.

Російські військові не дозволяють провести евакуацію жінок та дітей, які переховуються в підвалах комбінату «Азовсталі».

Верховна Рада наводить факти  примусового переміщення тисяч людей, у тому числі дітей, цивільного населення України на територію російської федерації. Примусове видворення та переселення українських громадян, як це масово відбувається з жителями Маріуполя, також доводить намір знищити український народ, припинити його існування на певній території. «Накипіло» розповідало, як діяти в ситуаціях, якщо вас чи ваших близьких примусово переселяють на територію рф.

Станом на 24 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, від початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 213 дітей та постраждало 389 дітей. Найбільше постраждалих — на Донеччині, Київщині, Харківщині.

Фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо через те, що в українських містах окупаційні війська ведуть активні бойові дії.

Комітет  Верховної Ради України з питань молоді та спорту вважає необхідним невідкладне розслідування військових злочинів та фактів геноциду російської федерації на території України та негайне притягнення винних до відповідальності.

У комітеті вважають, що обсяг злочинів російської федерації потребує створення нового Спеціального трибуналу рішенням Генеральної Асамблеї ООН, який вже на початку травня має розпочати розслідування та судові засідання, у тому числі шляхом заочного правосуддя.

Спеціальний трибунал має продемонструвати неминучість, невідворотність та швидкість покарання, що має усвідомити кожний російський окупант, який воює на території України, кожний керівник федеральних або регіональних органів влади рф.

Напередодні Естонія стала першою країною, що визнала дії російських збройних сил та військово-політичного керівництва рф геноцидом українського народу.

Читайте також

Total
0
Share