Як придбати військові держоблігації

Чому ми взагалі говоримо про це?

Міністерство фінансів пропонує громадянам, бізнесу та іноземним інвесторам придбати військові держоблігації. Кошти підуть на забезпечення потреб Збройних сил України та держави в умовах воєнного стану.

Які умови?

Усе просто:
• номінальна вартість однієї облігації — 1000 гривень;
• строк обігу — рік;
• ставка дохідності буде визначена на аукціоні.
Перший аукціон буде проведено сьогодні, 1 березня 2022 року.

Як придбати ОВДП?

1. На офіційному сайті Міністерства фінансів серед банків-первинних дилерів обрати брокера, який буде виступати агентом з придбання державних облігацій та укласти відповідний договір.
2. Відкрити рахунок в цінних паперах в одному з банків-первинних дилерів.
3. Відкрити рахунок в банку в валюті номіналу державних облігацій для оплати їх придбання, отримання сум їх погашення та виплати відсоткового доходу.
4. Обрати кількість та строк обігу державних облігацій, які плануєте придбати, серед запланованих до розміщення Міністерством фінансів.
5. Оформити в банка-первинного дилера заявку для участі у розміщенні державних облігацій та перевести необхідну суму на відкритий раніше в банку рахунок.
6. Надати розпорядження про зарахування державних облігацій на рахунок в депозитарній установі та отримати виписку про зарахування державних облігацій на ваш рахунок (саме виписка підтверджує право власності на державні облігації).

Але зрештою, це інвестиція чи пожертва?

Інвестиція. Більше того, державні облігації, які випускаються Міністерством фінансів, є найбільш надійним фінансовим інструментом в Україні. Повернення всіх коштів гарантовано державою.

Читайте також

Total
0
Share