Уряд змінює правила в’їзду в Україну для невакцинованих від коронавірусу людей: що варто знати

Під час в’їзду до країни українці та іноземці, у яких немає свідоцтва чи сертифікату про вакцинацію, повинні будуть встановити додаток «Вдома», однак лише на 72 години — поки не отримають негативний ПЦР- або експрес-тест на COVID-19. 

При цьому проходити контроль геолокації та робити фото буде не потрібно. Про це повідомляють у Мінцифри та Міністерстві охорони здоров’я.

Як це працюватиме?

Для реєстрації у застосунку потрібно вказати: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності); серію та/або номер паспорта, місце самоізоляції та контактний номер телефону.

Після цього упродовж 72 годин необхідно зробити ПЛР-тест чи тест на антиген в одній з лабораторій, верифікованих МОЗ. У застосунок має підтягнутися результат тестування. Якщо він негативний, «Вдома» можна видалити. Якщо позитивний — потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю.

А якщо не зробити тест?

Через 72 години після перетину кордону застосунок деактивується, а інформація автоматично передається до правоохоронців. Вони вибірково перевірятимуть перебуванням у місці самоізоляції.

Що буде, якщо не встановити додаток?

Громадянам України доведеться пройти 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді на територію України.

Коли почнуть діяти нові правила?

Поки невідомо. Як повідомляє МОЗ, вони наберуть чинності після офіційної публікації постанови Кабміну. Однак дати публікації у пресслужбі відомства не уточнюють.

https://nakipelo.ua/uk/u-harkovi-na-pivdennomu-vokzali-mozhna-vakcinuvatisya-abo-zrobiti-ekspres-testuvannya-na-covid-19-2/

Читайте також

Total
0
Share