СБУ в Харкові нейтралізувала силовий блок проросійської громадської організації

Під час спецоперації в Харкові, Лисичанську та Сєвєродонецьку співробітники Служби безпеки України заблокували діяльність злочинного угруповання. Його члени скоювали злочини, спрямовані на розхитування ситуації в країні. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Угруповання контролював народний депутат України. У березні 2021 року лідер організації разом з іншими її учасниками кілька разів ударили ножем ідеологічного опонента.

Під час обшуків в офісі угруповання та в будинках підозрюваних співробітники СБУ знайшли холодну зброю.

Про який напад йдеться мова

У березні 2021 року група людей разом з людиною, схожою на лідера організації «Патріоти — За життя» Олегом Ширяєвим, побили й завдали ножові поранення людині, яку вони назвали представником «Національного Корпусу».

Увага! На відео є кадри нанесення ножових поранень людині.

Факт нападу підтвердив голова сєвєродонецького осередку «Національного Корпусу» Владислав Кирилов. Але Кирилов спростував причетність потерпілого до їхньої партії.

Реакція Іллі Киви

2 серпня 2021 року народний депутат Ілля Кива, якого називають куратором руху «Патріоти — За життя», опублікував у своєму телеграм-каналі заяву жителя Горлівки Ігоря Савчука. Савчук говорить, що представники «Національного Корпусу» змусили його дати свідчення проти Ширяєва за фактом цього нападу.

[metaslider id=”183406″]

Кива підтвердив, що Служба безпеки вручила підозри членам його організації, але зауважив, що у СБУ немає доказів.

 

 

Карта пунктів масової вакцинації в Харківській області

Читайте також

Total
0
Share