На Харківському авіаційному заводі призначили нового керівника

Виконувати обов’язки генерального директора Харківського державного авіаційно виробничого підприємства буде Олександр Кривоконь. На цій посаді він замінив Сергія Задорожнього в якого завершився контракт.

Що відомо про Олександра Кривоконя


Він вже очолював Харківський авіаційний завод з січня по липень 2017 року. Крім цього був директором на ДП «Антонов» та ХТЗ. У 2014 році йшов до Верховної Ради за списками партії «Опозиційний Блок». 

Які завдання ставить на посаді директора

Першочерговими завданнями Олександр Кривоконь назвав прийняття програми антикризових дій та завантаження підприємства разовими замовленнями. Зараз завод разом з «Укроборонпромом» працює над отриманням кредиту, щоб частково погасити борги по зарплатні.

«До травневих свят хочемо виплатити гроші за два місяці», — сказав Олександр Кривоконь.

Яка ситуація на заводі зараз

Останню зарплату на авіазаводі виплатили у квітні 2020 року, загальна сума боргу по зарплатні — 253 мільйони гривень. Підприємство знаходиться в стані банкрутства.

«Близько 65 відсотків заборгованості підприємства — це майже двомільйонний борг перед держбюджетом», — повідомив заступник генерального директора «Укроборонпрому» з виробництва Ігор Фоменко.

В «Укроборонпромі» кажуть, що підприємство неможливо вивести з кризи без списання боргів. Проєкт закону про реструктуризацію заборгованості державного підприємства «Харківське державне авіаційне виробниче підприємство» було відкликано Верховною Радою у серпні 2019 року.

Без модернізації літаків завод не може виконувати державні замовлення, бо частина обладнання російського виробництва. Конструкторська документація має бути перероблена.

«На перероблювання конструкторської документації треба понад 100 мільйонів доларів та два – три роки часу», — сказав Ігор Фоменко.

 

Читайте також

Total
0
Share