Харківська область найближчим часом отримає індійську вакцину від COVID-19

Область має одержати 30 400 доз препарату CoviShield для імунізації 15 200 медичних працівників.

Про це сьогодні, 24 лютого, заявив заступник директора департаменту охорони здоров’я ХОДА Геннадій Бондарчук. Учора до України прибула вакцина виробництва Індії під назвою CoviShield у кількості 500 тисяч доз. Перші дози вже отримали Вінницька, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області. Харківська область очікує поставки найближчими днями. Як підкреслив Бондарчук, регіон повністю готовий до кампанії з вакцинації. 

У першу чергу будуть вакциновані медичні працівники мобільних бригад, закладів та відділень, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, персонал екстреної медичної допомоги; потім — усі інші медичні працівники.

Бондарчук зауважив, що від щеплення ніхто з медиків не відмовлявся. Проте вони мають змогу вирішити, якому препарату нададуть перевагу. Заплановано, що під час першої хвилі вакцинують 15 400 осіб.

«Є медичні працівники, які вже перехворіли, і певна кількість медиків, старших за 65 років. Вони мають право вибору: чи проводити вакцинацію, чи ні. У зв’язку з тим, що вакцина поступила до України тільки вчора, є час для прийняття рішень», ― розповів Бондарчук.

На сьогодні приблизно 5 тисяч медичних працівників перехворіли на коронавірусну інфекцію, 40 осіб померли внаслідок хвороби.

Під час самої кампанії на Харківщині діятимуть 137 пунктів щеплення. Дві бригади харківських медиків пройшли навчання у Києві, інші проходили онлайн-підготовку за програмою МОЗ. Імунізація від COVID-19 не відрізняється від проведення вакцинальних кампаній від інших захворювань. 

Що стосується інших громадян, з 1 березня вони мають змогу подати онлайн-заявку на проведення вакцинації, а також звернутися до сімейного лікаря чи напряму до пункту вакцинації. За наявності наступних партій вакцини щеплення проводитимуть усім охочим. 

Перша вакцина від COVID-19 в Україні: все, що відомо

Читайте також

Total
0
Share