П’ять кроків до середньої освіти по-європейськи

Якісну освіту за кордоном не так вже й складно отримати.

Вчитися за кордоном безкоштовно цілком реально. Як приклад – Європейська школа Східного партнерства в Тбілісі. Це неформальний спосіб здобути середню освіту.

Два роки студенти навчаються за програмою Міжнародного бакалаврату. Такий шанс є у школярів 16-17 років з України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії та Молдови. У 2020 році заняття розпочнуться 4 вересня.

Освоїти корисні навички

Курс включає вивчення гуманітарних наук, європейських мов і літератури, мистецтв і історії, а також пристрої державних інститутів Європейського Союзу, міжнародну і внутрішню політику. Педагоги фокусуються на розвитку soft skills ( “м’яких” навичок) у студентів, а також етики, логіки і критичного мислення.

Крім традиційних лекцій, школярі можуть відвідувати конференції та виступати на заходах, присвячених європейській тематиці.

Відкрити для себе нові можливості

Випускник отримає диплом IB в сфері європейських студій, визнаний в Грузії, Вірменії, Азербайджані та Україні. Документ визнаний більш ніж двома тисячами університетів в 75 країнах. Одні вузи враховують бали диплома під час вступу, інші – дають спеціальні стипендії. У будь-якому випадку абітурієнт отримує перевагу серед інших.

Для надходження в український вуз знадобиться документ про повну загальну середню освіту національного зразка. Приймальної комісії досить показати диплом IB, щоб підтвердити свої знання.

Бути “хорошистом” або “відмінником”…

Щорічно комісія відбирає 35 студентів. Вимоги до учасників конкурсу прості: потрібно вчитися в середній школі однієї з перерахованих вище країн і мати гарну успішність. Оцінки по кожному предмету в табелі повинні бути не менше 10 балів для школярів з Білорусі та Грузії, 9-10 балів – для підлітків з інших країн. Обов’язкова умова – знати англійську мову на рівні B2 і вище.

… і мати шанс на стипендію

Кожен студент виграє стипендію Європейського Союзу. Протягом курсу сума компенсує вартість навчання, проживання, харчування в школі, квитки з дому в Тбілісі і назад на час канікул чотири рази на рік. Витрачатися на навчальні матеріали та медичну страховку теж не доведеться.

Заповнити анкету

Заявки приймаються онлайн до 12:00 (полудень, UTC +4: 00) 14 березня. Кандидатів чекають письмові тести та співбесіду. Список стипендіатів на найближчий навчальний рік з’явиться в другій половині травня.

Програма Європейської школи Східного партнерства фінансується ЄС та реалізовується на базі «Нової школи» в Тбілісі (Грузія).

Читайте також

Total
0
Share